Skip to content

Dé 20 beste ChatGPT prompts voor jou!

Dé 20 beste ChatGPT prompts voor jou!

Creativiteit speelt een hoofdrol in elk nieuw project of nieuwe campagne. Om jezelf te kunnen onderscheiden van de rest, moet je met unieke ideeën kunnen blijven komen. Maar wat als je daar nou juist op vastloopt? In dit soort gevallen kan ChatGPT je beste vriend zijn – een AI met een oneindige stroom aan nieuwe ideeën. Om je een handje op weg te helpen, hebben we 20 prompts (opdrachten) voor je verzameld, die je in ChatGPT kunt invoeren om nieuwe inspiratie op te doen. Als je tips zoekt voor het gebruiken van ChatGPT, dan raden we je aan onze infographic te bekijken.

 

1. Wat is de definitie van [term]?

Je bent vast weleens een term tegengekomen die onbekend was, of nét niet helemaal duidelijk. Met behulp van deze prompt kom je je snel te weten wat deze term betekent, en welke subonderdelen hier nog onder vallen.

 

2. Leg uit hoe [term] werkt.

Als je de voorgaande prompt hebt gebruikt, dan weet je nu in ieder geval wat die ene term betekent. Toch kan het zo zijn dat je nu niet weet hoe je het toe moet passen. In dit soort gevallen komt deze prompt goed van pas.

 

3. Help me brainstormen over [onderwerp].

Als je wat willekeurige ideeën wil over een bepaald onderwerp, kan deze prompt je goed van pas komen. Het kan je helpen een nieuwe, creatieve invalshoek te vinden; of kan je helpen een creativiteitsblock te doorbreken. Als je wel al een specifiek idee hebt, kun je de prompt hiermee aanvullen.

Bijvoorbeeld: “Help me brainstormen over social media strategieën (die gebruik maken van…)”

 

4. Welke subonderwerpen passen bij [onderwerp]?

Soms heb je wel een richting die je op wil, maar wil je er iets dieper op ingaan. Het probleem: je weet niet hoe. Deze prompt helpt je subonderwerpen bedenken, zodat je weer iets hebt om verder op te bouwen.

 

5. Geef me blog ideeën afkomstig van [bedrijfsbranche].

Als je geen inspiratie meer hebt voor nieuwe blog content, kun je gebruikmaken van ChatGPT. Je krijgt dan een lijst van mogelijke onderwerpen terug binnen je branche, allen met een korte uitleg van waar je het over zou kunnen hebben binnen dat onderwerp.

 

6. Wat zijn goede titels voor mijn blog over [onderwerp]?

Je hebt hard gewerkt aan een blog, maar struikelt nog een beetje over hoe je een pakkende titel moet bedenken. Daar kun je deze prompt voor gebruiken! 

 

7. Schrijf een [platform] post over [onderwerp].

Geen tijd om een post te schrijven voor je social media accounts? Dan kun je deze prompt inzetten. Afhankelijk van het platform dat je ChatGPT meegeeft, weet het ongeveer hoe zo’n post eruit hoort te zien en kan het dit nabootsen voor je gekozen onderwerp.

 

8. Help me met het schrijven van een caption voor [platform] over [onderwerp].

Als je moeite hebt met het schrijven van captions op social media, dan kan ChatGPT je helpen. Je kunt de prompt aanvullen door meer informatie te geven over het onderwerp, of door een geschreven tekst met informatie over de post bij te voegen en te laten gebruiken.

Bijvoorbeeld: “Help me met het schrijven van een caption voor Instagram over online marketing (op basis van de volgende tekst:…).”

 

9. Wat zijn goede hashtags voor een post over [onderwerp]?

Je hebt al je creativiteit in een post gestopt, en nu heb je niks meer over om te bedenken welke hashtags je het beste kunt gebruiken. Door gebruik te maken van deze prompt krijg je een waslijst aan bruikbare hashtags, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken.

 

10. Schrijf een script voor een video over [onderwerp].

Ben je van plan een video in te zetten voor je bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Door deze prompt te gebruiken krijg je niet alleen de gesproken tekst voor de video, maar ook een grof beeld van hoe de scènes eruit komen te zien.

 

11. Welke producten kan ik naast [product] aanbevelen/verkopen?

In de meeste gevallen lijkt dit voor de hand te liggen, maar het kan zijn dat je soms twijfelt over wat je het beste naast je product of dienst kunt aanbieden. Deze prompt helpt je antwoorden ontdekken die je zelf misschien nog niet had bedacht.

 

12. Schrijf voor [product] een verhaal dat gebruikmaakt van goede storytelling.

Om je producten te verkopen, heb je soms een helpend handje nodig. Met behulp van goede storytelling hoef je verder nog vrij weinig te doen om mensen te overtuigen. Daar kun je deze prompt dus goed voor gebruiken.

 

13. Maak van de onderstaande informatie een kloppend verhaal.

Soms heb je veel informatie over een bepaald onderwerp verzameld, maar heb je het al zo vaak gelezen dat je niet meer weet hoe je het aan moet passen. In dit geval kun je deze prompt gebruiken. Zo kun je je documenten met losse informatie omtoveren tot een goed, leesbaar verhaal.

 

14. Controleer onderstaande tekst op spelfouten.

Soms kan het zijn dat je twijfelt over de zinsopbouw en de spelling van je geschreven tekst. Met gebruik van deze prompt scant ChatGPT je tekst op deze fouten, en past ze aan waar nodig.

 

15. Vat onderstaande tekst samen in [aantal] woorden.

Het kan zijn dat je een blogtekst hebt geschreven en hier een korte samenvatting voor wil, of dat je geen tijd hebt om een heel artikel te lezen en graag snel de kern tot je wil nemen. Dan kun je deze prompt het beste gebruiken, en afhankelijk daarvan kiezen hoe lang de samenvatting moet zijn.

 

16. Schrijf een stappenplan voor een [type] campagne.

Vaak heb je wel ongeveer een idee van hoe je een campagne opzet, maar het kan zijn dat je denkt dat je dingen mist of toch even wil checken of je wel goed zit. Door middel van deze prompt krijg je een stappenplan dat jou van A tot Z vertelt hoe je dit probleem het beste kunt tackelen.

 

17. Wat zijn de nieuwste trends op gebied van [onderwerp]?

In één oogopslag ontdekken wat de nieuwste trends zijn binnen je werkveld, zonder daarvoor tien verschillende sites te hoeven bezoeken? Dan is deze prompt de beste prompt voor jou. 

 

18. Wat heb ik nodig voor een [type] strategie?

Deze prompt helpt je eigenlijk een lijstje te maken van alle dingen die je moet hebben en doen voor een bepaalde strategie, maar zonder er specifiek een stappenplan van te maken. Je kunt deze prompt steeds gerichter invullen naarmate je beter weet wat je wil doen.

 

19. Bedenk [aantal] CTA’s voor [campagne beschrijving].

Creativiteit komt vaak in vlagen, en het kan ontzettend moeilijk zijn om pakkende Call-To-Actions (CTA’s) te bedenken voor de campagnes die je op gaat zetten. Door een beschrijving te geven van je campagne, weet ChatGPT precies waarop ze de CTA’s moeten richten. Je kunt deze prompt aanvullen door specifieke kernwoorden mee te geven die je graag in je CTA wil zien.

Bijvoorbeeld: “Bedenk vijf CTA’s voor een Instagram campagne voor het promoten van babykleding (die gebruikmaakt van het woord ‘fris’).”

 

20. Beantwoord onderstaande mail op een nette, formele manier.

Het schrijven van een goede e-mail kost redelijk wat tijd. Met gebruik van deze prompt kun je in korte tijd een gepast antwoord genereren, of de gegenereerde e-mail als voorbeeld en ondersteuning gebruiken als je de mail toch zelf wil schrijven. Je kunt de prompt verder aanvullen door de boodschap van je antwoord mee te geven.

Bijvoorbeeld: “Beantwoord onderstaande mail op een nette, formele manier (waarbij het antwoord neerkomt op ja/nee).”

 

Met al deze nieuwe inspiratie, kun je voorlopig wel weer hard aan het werk met je online marketing. Binnen een handomdraai heb je een waslijst aan nieuwe ideeën om uit te kiezen. Makkelijk is het nu eigenlijk, hè? 

 

Kom je er niet uit? Bij Purple Media begrijpen we de kracht van effectieve communicatie. Neem gerust contact met ons op!

Zoé

Holman

online marketing talent

vacature

Online Marketeer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor recruiters

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

vacature

Marketing & Communicatie (stage)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor recruiters

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    vacature

    Junior Developer

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    Voor recruiters

    Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉