Skip to content

Meer klanten

uit online marketing

Ben je altijd op zoek naar nieuwe klanten en wil je online marketing inzetten voor consistente groei? Of maak je al gebruik van de verschillende online marketing strategieën zoals organische zoekresultaten, advertenties of socials, maar ben je niet tevreden over het resultaat? Met onze aanpak hebben wij al tal van bedrijven geholpen om hun groei doelstellingen te realiseren.

Henok Jouw online marketing specialist

"Één van de belangrijkste KPI’s bij een goede groei strategie is je cost per acquisition. Groei is namelijk alleen wenselijk wanneer het ook rendabel is. "

Hoe wij ervoor zorgen dat jij meer klanten bereikt

Onze experts helpen je verder om online meer klanten te bereiken

1. Nulmeting

Een nulmeting voor zichtbaarheid is de initiële evaluatie van de huidige online prestaties van een website voordat optimalisaties worden doorgevoerd of er geadverteerd wordt. Dit omvat het vastleggen van zoekmachineposities, verkeer en trefwoordrangschikkingen. De nulmeting dient als een benchmark waarmee de effectiviteit van latere zichtbaarheid-inspanningen kan worden gemeten. Het helpt om gerichte verbeteringen te identificeren om de online zichtbaarheid en rangschikkingen te verbeteren. Kortom, het is de eerste stap naar een succesvolle strategie voor online zichtbaarheid en het vergroten van een klantenbestand.

Voordat je begint met het vergroten van je klantenbestand, moet je een diepgaand begrip hebben van je doelgroep. Wie zijn je ideale klanten? Wat zijn hun behoeften, interesses en pijnpunten? Het begrijpen van je doelgroep stelt je in staat om gerichte marketinginspanningen te leveren.

Een markt- en concurrentieanalyse is essentieel voor het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van een online marketingstrategie. Op deze manier kunnen we huidige marktomstandigheden begrijpen, de behoeften van klanten identificeren en de activiteiten van concurrenten analyseren. Hierop kunnen wij inspelen, zodat we jouw klantenbestand vergroten. Het vergroten van je klantenbestand is een doorlopend proces. Het vereist consistentie, geduld en de bereidheid om te leren en aan te passen aan de veranderende behoeften van de doelgroep en de markt.

Op basis van de bovenstaande analyse maken wij een online marketing strategie op maat die bij de behoeften en doelen van jouw bedrijf past. Dit leggen we aan je voor en samen werken we de details uit.

Is het voorstel goedgekeurd? Dan is het nu tijd voor actie! Dit is het moment waarop de plannen en strategieën die zorgvuldig zijn ontwikkeld, tot leven komen en worden omgezet in concrete acties en resultaten.

Bedrijven die wij laten groeien

Prostairs Traprenovatie

Bekijk de website van ProStairs portfolio-link
 • portfolio-img 900 leads per maand
 • portfolio-img Groei in aantal leads 450%
 • portfolio-img 40% daling in kosten per conversie

"Na de Corona periode zagen we een aanzienlijke daling in onze maandelijkse aantal leads. Dankzij onze samenwerking met Purple Media is het aantal leads enorm gestegen van 200 naar 900 leads per maand. In slechts twee jaar tijd hebben we een groei van 450% doorgemaakt.”

Guido Hop (eigenaar Prostairs traprenovatie)
Ja, ik wil meer klanten!
 • portfolio-img Al 7 jaar lang 40% jaarlijkse groei
 • portfolio-img Conversie ratio: 5%
 • portfolio-img Organisch verkeer: groei 500%

“In het verleden waren we afhankelijk van externe partijen om onze containers te plaatsen. Tegenwoordig zijn we helemaal onafhankelijk met een eigen webshop, die door onze langdurige en succesvolle samenwerking met Purple Media gemiddeld 40% meer transacties per jaar realiseert!”

Martijn Schoonderbeek (Bedrijfsvoering & Procesoptimalisatie )
Ja, ik wil meer klanten!
 • portfolio-img Zoekwoorden: Top 10 van 20 > 250
 • portfolio-img Organische verkeer 600 > 2700 P/M
 • portfolio-img Leads: 5 naar 50 P/M

“Het online vinden van nieuwe B2B klanten is altijd een uitdaging geweest, maar dankzij het op maat gemaakte plan van Purple Media hebben we de perfecte oplossing die aansluit bij onze behoeften. Sinds onze samenwerking zijn onze organische posities enorm verbeterd, waarbij veel zoekwoorden op positie 1 scoren.

Arno Zomer (Commercieel manager Coolpack)
Ja, ik wil meer klanten!

Waarom online marketing inzetten?

In de huidige markt is online aanwezigheid essentieel voor het bereiken van nieuwe klanten. Een aantal redenen waarom het het waard is om te investeren in je online marketing:

 • Tegenwoordig doet men alles online. Je klanten halen alle informatie via Google, winkelen online, communiceren online met social media en ga zo maar door. Een voordeel hiervan is dat jouw klanten als specifieke doelgroep te targetten zijn op het moment dat ze online op zoek zijn naar jouw product of dienst.
 • Meer klanten betekent meer dan alleen meer omzet. Het betekent ook een groter draagvlak en meer naamsbekendheid.
 • De digitale wereld blijft groeien, en online marketing blijft cruciaal voor zakelijk succes in de toekomst. Investeren in een effectieve online marketing strategie is een investering in de langetermijngroei en duurzaamheid van het bedrijf.

Veelgestelde vragen over online marketing voor klantwerving

Hoe helpt Purple Media om meer klanten te krijgen?

Door onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we jouw ideale klant moeten vinden. In uitgebreide sparring sessies bepalen we samen wie je klanten zijn, wat je ze moet vertellen om hun interesses te wekken en welke online kanaal je moet gebruiken om ze te bereiken.

Klantenloyaliteit kan worden opgebouwd door goede klantenservice, het bieden van kwalitatief goede producten of diensten, regelmatige communicatie met klanten en beloningen (bijvoorbeeld korting) voor trouwe klanten.

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een verzameling van technieken en strategieën die worden toegepast om de zichtbaarheid en vindbaarheid van een website of webpagina te verbeteren in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines.

SEA, oftewel Search Engine Advertising, is een vorm van online adverteren waarbij bedrijven betaalde advertenties weergeven in zoekmachines. Deze advertenties worden bovenaan of onderaan de organische zoekresultaten getoond wanneer gebruikers relevante zoektermen invoeren.

Ja, dat kan! SMA staat voor Social Media Advertising, een vorm van online adverteren waarbij je adverteert via social media kanalen, zoals Instagram, Facebook of LinkedIn. Met de inzet van social media advertising kun jij jouw content onder de aandacht brengen bij relevant publiek, je naamsbekendheid vergroten en uiteindelijk nieuwe fans creëren. En natuurlijk niet te vergeten: je omzet verhogen. 

Ontdek het effect van een goede online marketing strategie op je groei!

Vrijblijvend kennismaken

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

  Meer klanten uit online marketing

  Ontdek het effect van een goede online marketing strategie op je groei!


  Meer weten over online marketing?

  Lees onze blogs

  Infographic: De fases van de Customer Journey Map

  Wanneer je als bedrijf met klanten aan de slag gaat, is het belangrijk om jezelf in te leven in wie zij zijn en welke weg ze bewandelen. Je kunt dit
  Verder lezen
  klantpersona

  Infographic: Ontwikkel jouw klantpersona

  In de wereld van online marketing verschaffen klantpersona's ons de inzichten die we nodig hebben om strategieën te vormen die resoneren met onze (potentiële) klanten.
  Verder lezen
  online groei

  7 Psychologische technieken om jouw bedrijf online te laten groeien

  Meer bereik, meer klanten, dat is natuurlijk een doel van elk bedrijf. Maar het behalen van deze conversies kan een uitdaging zijn. Psychologie kan een krachtig hulpmiddel zijn om mensen
  Verder lezen

  vacature

  Online Marketeer

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Voor recruiters

  Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

  vacature

  Marketing & Communicatie (stage)

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Voor recruiters

  Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

  Contact

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

   vacature

   Junior Developer

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

   Voor recruiters

   Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉