Skip to content

Meer bereik

uit online marketing

Ben je klaar om een groter publiek te bereiken en je online aanwezigheid te laten groeien? Wij begrijpen de uitdagingen waar bedrijven en merken voor staan in de digitale wereld. Met onze aanpak hebben wij al tal van bedrijven geholpen om hun groei doelstellingen te realiseren. Wij versterken jouw online aanwezigheid en zorgen ervoor dat jouw bedrijf meer bereik creëert. 

Gijsbert Jouw online marketing specialist

"Online bereik vergroten draait niet alleen om het aantal volgers of likes, maar om de impact die je hebt op je publiek. Het gaat om het bieden van waardevolle informatie die mensen willen delen en waar ze actief naar zoeken."

Hoe wij ervoor zorgen dat jij meer bereik genereert

Onze experts helpen je verder om
online meer bereik te creëren

1. Nulmeting

Een nulmeting voor bereik is de evaluatie van de huidige online prestaties van een website voordat optimalisaties worden doorgevoerd of er geadverteerd wordt. Dit omvat het vastleggen van zoekmachineposities, verkeer en trefwoordrangschikkingen. De nulmeting dient als meetpunt zodat de effectiviteit van latere activiteiten kan worden gemeten. Het helpt om gerichte verbeteringen te identificeren om het online bereik te verbeteren. Kortom, het is de eerste stap naar een succesvolle strategie voor online groei en het vergroten van jouw bereik. 

Voordat je begint met het vergroten van jouw bereik, moet je weten wie jouw doelgroep is. Wie zijn de ideale klanten die je wil bereiken? Wat zijn hun behoeften, interesses en pijnpunten? Aan de hand van de doelgroep worden gerichte marketinginspanningen uitgevoerd.

Een markt- en concurrentieanalyse is belangrijk voor het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van een online marketingstrategie. Op deze manier kunnen we huidige marktomstandigheden begrijpen, de behoeften van klanten identificeren en de activiteiten van concurrenten analyseren. Hierop kunnen wij inspelen, zodat we jouw bereik kunnen vergroten. 

Op basis van de bovenstaande analyse maken wij een online marketing strategie op maat die bij de behoeften en doelen van jouw bedrijf past. Dit leggen we aan je voor en samen werken we de details uit. In de volgende punten leggen we uit hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen om meer bereik te creëren.

Het creëren van aantrekkelijke en boeiende content is de volgende stap. Dit is belangrijk voor het aantrekken en bereiken van de doelgroep. Alle uitingen moeten aansluiten bij de doelgroep en het specifieke kanaal waarop het wordt verspreid. Het idee achter het vergroten van het bereik is simpel: hoe meer mensen die relevant zijn voor jouw doel, jou kennen, des te meer conversies je kunt behalen.

Met miljoenen gebruikers op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn bieden social media ongekende mogelijkheden om jouw bereik te vergroten. We maken een social media strategie en maken opvallende en boeiende content om meer bereik te creëren. 

Soms is er een directe aanpak nodig om jouw bereik te vergroten. We zetten betaalde advertentiecampagnes in op platforms zoals Google, Facebook Ads en LinkedIn Ads om jouw boodschap aan de juiste mensen te tonen. Met een doelgroepanalyse en resultaatmetingen zorgen we ervoor dat jouw advertentiebudget effectief wordt besteed.

Bereik vergroten betekent ook tussentijds analyseren wat de resultaten zijn. We bekijken wat wel werkt en wat niet. Op basis van deze analyse optimaliseren wij de online marketingactiviteiten waar nodig, zodat we jouw online bereik vergroten.

Bedrijven die wij laten groeien

Prostairs Traprenovatie

Bekijk de website van ProStairs portfolio-link
 • portfolio-img Hoog uniek bereik per maand
 • portfolio-img Groei in aantal leads 450%
 • portfolio-img 40% daling in kosten per conversie

"Na de Corona periode zagen we een aanzienlijke daling in onze maandelijkse aantal leads. Dankzij onze samenwerking met Purple Media is het aantal leads enorm gestegen van 200 naar 900 leads per maand. In slechts twee jaar tijd hebben we een groei van 450% doorgemaakt.”

Guido Hop (eigenaar Prostairs traprenovatie)
Ja, ik wil meer bereik!
 • portfolio-img 350% bereik boven benchmark
 • portfolio-img CPV van €0,03 bij target doelgroep
 • portfolio-img Organisch verkeer: groei 500%

“De goede wisselwerking tussen onze marketing collega’s en het team bij Purple Media heeft gezorgd voor de succesvolle opzet van meerdere awareness campagnes via LinkedIn. Door hun opbouwende en kritische opstelling weten we telkens weer verbeteringen door te voeren die bijdragen aan meer bereik en bekendheid van ons merk.”

Esther van Zijl (Marketing Campagne Manager)
Ja, ik wil meer bereik!
 • portfolio-img Zoekwoorden: Top 10 van 20 > 250
 • portfolio-img Organische verkeer 600 > 2700 P/M
 • portfolio-img Leads: 5 naar 50 P/M

“Het online vinden van nieuwe B2B klanten is altijd een uitdaging geweest, maar dankzij het op maat gemaakte plan van Purple Media hebben we de perfecte oplossing die aansluit bij onze behoeften. Sinds onze samenwerking zijn onze organische posities enorm verbeterd, waarbij veel zoekwoorden op positie 1 scoren.

Arno Zomer (Commercieel manager Coolpack)
Ja, ik wil meer bereik!

Waarom investeren in meer bereik?

Meer online bereik creëren? Wie wil dat nou niet? Het heeft positieve effecten op verschillende aspecten:
 • Een groter bereik betekent dat meer mensen bekend zijn met jouw merk, producten of diensten. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten jouw bedrijf overwegen wanneer ze behoefte hebben aan wat je aanbiedt. 
 • Het vergroten van jouw bereik zorgt voor groei van het klantenbestand, klantloyaliteit en concurrentievoordeel. 
 • Als een betrouwbaar bedrijf overkomen, wie wil dat nou niet? Meer bereik betekent meer naamsbekendheid, wat vertrouwen en herkenning van jouw merk versterkt.

Veelgestelde vragen over meer bereik

Wat is online bereik?

Online bereik verwijst naar het aantal mensen dat jouw content of boodschap heeft gezien of er online mee in contact is gekomen. Het kan variëren van websitebezoekers en sociale media-volgers tot mensen die jouw e-mails openen.

Een groter online bereik vergroot jouw zichtbaarheid, helpt bij het aantrekken van potentiële klanten, versterkt merkherkenning en kan bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

Klantenloyaliteit kan worden opgebouwd door goede klantenservice, het bieden van kwalitatief goede producten of diensten, regelmatige communicatie met klanten en beloningen (bijvoorbeeld korting) voor trouwe klanten.

Veel bereik is waardevol, maar het moet wel betrokken en relevant bereik zijn. Het is belangrijker om de juiste doelgroep te bereiken, dan dat je veel volgers hebt die niet relevant zijn.

Het behouden en laten groeien van online bereik op lange termijn vereist consistentie, het leveren van pakkende en waardevolle content en het aanpassen van strategieën op basis van analyse en feedback. 

Ontdek het effect van een goede online marketing strategie op je groei!

Vrijblijvend kennismaken

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

  Meer bereik uit online marketing

  Ontdek het effect van een goede online marketing strategie op je groei!


  Meer weten over online marketing?

  Lees onze blogs

  Facebook adverteren

  Facebook adverteren: Dé how-to handleiding

  Facebook adverteren is een super efficiënte manier van marketing, maar hoe doe je dit? Wij helpen je op weg met deze handige how-to.
  Verder lezen
  online groei

  7 Psychologische technieken om jouw bedrijf online te laten groeien

  Meer bereik, meer klanten, dat is natuurlijk een doel van elk bedrijf. Maar het behalen van deze conversies kan een uitdaging zijn. Psychologie kan een krachtig hulpmiddel zijn om mensen
  Verder lezen

  Wil jij opvallen in Google? 8 SEO-tips om je op weg te helpen

  Wil jij opvallen in Google? Haal inspiratie uit deze 8 SEO-tips, om je op weg te helpen en om jouw website beter te laten ranken in zoekmachines als Google.
  Verder lezen

  vacature

  Online Marketeer

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Voor recruiters

  Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

  vacature

  Marketing & Communicatie (stage)

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Voor recruiters

  Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉

  Contact

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

   vacature

   Junior Developer

   Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

   Voor recruiters

   Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Neem geen contact op om te acquireren, dat scheelt ons beiden tijd & ergernis, thanks! 😉